cross one radio logo

Un producător de filme creștine a dezvăluit scena din noul film White Bird care l-a convins să susțină acest proiect inspirațional. Deși White Bird este o poveste evreiască despre maturizare, care în mod normal nu se potrivește cu stilul filmelor produse de studio, precum I Can Only Imagine sau Jesus Revolution, o anumită scenă din acest film l-a impresionat pe Andy Erwin, cofondator al Kingdom Story Company, parte a Lionsgate.

Erwin a explicat în cadrul emisiunii Quick Start de la CBN că scena care l-a convins să susțină filmul este una extrem de emoționantă, cu un mesaj puternic al sacrificiului și al compasiunii. În acea scenă, ofițerii naziști din Schutzstaffel (SS) intră într-o școală și încep să adune copiii, promițându-le că îi vor duce înapoi la familiile lor. De fapt, intenția naziștilor era să îi ducă pe copiii evrei la lagărele de concentrare. În acel moment, un preot, directorul școlii, și o călugăriță, care era una dintre profesoare, au intervenit pentru a-i proteja acești copii. Călugărița a rostit următoarele cuvinte: „Voi merge acolo unde merg și copiii mei” și s-au urcat în camion alături de ei, conștienți că își riscă viața și că, probabil, vor muri într-un lagăr de concentrare.

Această scenă, spune Erwin, i-a arătat cât de puternică poate fi credința atunci când este transpusă în fapte. El a comparat momentul cu parabola biblică a Samariteanului milostiv. În această pildă, un bărbat rănit este lăsat pe marginea drumului după ce a fost atacat de tâlhari. Mai mulți oameni trec pe lângă el fără să-l ajute, până când un samaritean se oprește, îi oferă îngrijiri și îl duce la o casă de oaspeți, plătindu-i toate cheltuielile pentru a se recupera. Asemenea samariteanului, călugărița din White Bird acționează cu empatie și curaj, chiar dacă știe că acest gest o poate costa viața.

Un alt moment emoționant din film este o replică rostită de personajul interpretat de Helen Mirren. La finalul filmului, vorbind cu nepotul ei, Julian, ea spune: „Când un act de bunătate te poate costa viața, el devine un miracol.” Această idee l-a convins pe Erwin că filmul transmite un mesaj profund despre adevărata însemnătate a bunătății. „Bunătatea este ușor de oferit când nu te costă nimic,” explică Erwin. „Dar când bunătatea te poate costa totul, atunci devine un miracol. Iar în zilele noastre, lumea are nevoie disperată de astfel de miracole, de oameni care să aibă curajul să facă ceea ce este corect.”

White Bird, care va fi lansat curând în cinematografele din Statele Unite, continuă povestea filmului Wonder (2017). Acesta spune povestea lui Julian, un fost agresor școlar care, după ce se izolează la noul său internat din Manhattan, este surprins comportându-se răutăcios cu un coleg, întorcându-se la vechile sale obiceiuri. În acel moment, intervine bunica lui, interpretată de Helen Mirren, care începe să-i povestească despre copilăria ei dintr-un sat francez ocupat de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Erwin a explicat că, pentru ca Kingdom Story Company să susțină un film, povestea trebuie să respecte valorile creștine ale companiei. El a pus în lumină faptul că, deși White Bird este diferit de alte filme produse de studio, reușește să îndeplinească aceste criterii într-un mod neașteptat.

În ceea ce privește rolul producătorilor creștini de la Hollywood, Erwin consideră că scopul lor nu este să predea teologie, ci să spună povești care să inspire și să stârnească emoții. „Puterea noastră stă în capacitatea de a iniția o conversație”, a spus el. „Dacă reușești să faci pe cineva să simtă ceva timp de două ore, acea emoție îi va provoca gândirea și îl va determina să caute răspunsuri.” Erwin a încheiat prin a evidenția faptul că filmele Kingdom Story Company au întotdeauna ca scop „plantarea unei semințe” a credinței, lăsând apoi loc ca biserica să ofere „restul poveștii”.

Sursa: CBN News