cross one radio logo

The Chosen, serialul TV care urmărește viața lui Isus și a ucenicilor Săi, a devenit un fenomen global, generând proiecte extra și multe altele.

Printre proiectele care au derivat din succesul show-ului se numără o serie de cărți și un studiu biblic interactiv, menite să ajute telespectatorii să cunoască mai bine Scriptura.

Amanda Jenkins, soția creatorului serialului The Chosen, Dallas Jenkins, a publicat recent cartea „Bunătatea lui Dumnezeu pentru cei aleși: Un studiu biblic interactiv – Sezonul 4”, un proiect care explorează tema centrală a sezonului patru: suferința umană.

„Serialul în sine are foarte mult de-a face cu suferința,” a declarat Jenkins pentru CBN News. „Începem să vedem că Isus permite ca urmașii Săi să sufere. El nu îndepărtează suferința atunci când aceștia îi cer sau în modul în care aceștia și-ar fi dorit.”

Această dinamică a rezonat profund cu familia Jenkins, în timp ce lucra la serial, familia s-a confruntat cu propriile lupte.

„Mă rugam din toată inima ca Domnul să-mi vindece fiica,” a spus Amanda Jenkins. „Ea suferă de o boală cronică, iar Dallas și cu mine suferim enorm văzând-o în suferință. Coautorul meu trecea, de asemenea, printr-o perioadă dificilă, deși diferită, dar tematic similară.”

Pe măsură ce a reflectat mai profund asupra acestui aspect, a ajuns la concluzia că „sezoanele de suferință ne învață, de fapt, despre prezența lui Dumnezeu în mijlocul suferinței și despre cum bunătatea Lui depășește și umbrește suferința noastră.” Jenkins a mărturisit că a avut dubii cu privire la lucrarea sa, în timp ce se lupta cu boala fiicei sale.

„Simțeam că fac ceva greșit. Am muncit atât de mult. Am încerct tot ce am putut. O duc la fiecare specialist disponibil. Stărui în rugăciune. Fac toate acestea și totuși sufăr.”

Însă, în cele din urmă, a ajuns să înțeleagă lucrurile într-un mod mai profund.

„Adevărul este că nu sunt sigură că am învățat vreodată despre bunătatea Domnului în afara suferinței,” a spus ea. „Nu cred că o învăț în abundență; cred că devin mai egoistă în abundență. Cred că, în vremuri de pace, tind să o iau înaintea Lui. Cred că natura noastră este să ne apropiem de Domnul în suferință. Altfel, ne distragem foarte ușor, în cel mai bun caz.”

În cele din urmă, a fost necesar să își schimbe perspectiva asupra suferinței și modul în care reacționează la ea. Această experiență personală, suprapusă cu ceea ce se observă în sezonul patru al serialului The Chosen, a ajutat-o să-și aprofundeze și să-și întărească credința.

„Cred că suferința noastră și momentul în care ea apare nu sunt o coincidență,” a spus Jenkins. „Serialul face lucruri extraordinare, este interesant și toate cele, dar personal suntem nevoiți să-L căutăm pe Dumnezeu mai mult ca niciodată, iar eu aș zice că El nu ne permite să predicăm Evanghelia de la înălțime.”

Jenkins a continuat: „Ne alipim de Isus și găsim noi motive în fiecare zi să cerem ajutor.”

Ea a spus că este incredibil să vadă cum The Chosen servește drept un instrument care „îi conduce pe oameni la Isus.” Echipa și distribuția continuă să audă povești de la persoane care spun că s-au îndepărtat de Isus, dar care acum se întorc la El, mulțumită serialului.

Alții mărturisesc că The Chosen i-a inspirat să-L cunoască pe Hristos auzind pentru prima dată Evanghelia.

„Atinge toate categoriile demografice,” a spus Jenkins. „Sunt oameni în vârstă și tineri. Sunt persoane cu nevoi speciale. Este prezent în fiecare cultură, în fiecare țară din lume. Nu există nicio altă explicație decât că Dumnezeu face o lucrare prin noi.”

Jenkins a pus în lumină faptul că acesta este, în cele din urmă, obiectivul final: să îi conducă pe oameni „înapoi la Scriptură”.

„Serialul este minunat, dar este doar un serial TV,” a spus ea. „Nu este Cuvântul lui Dumnezeu, așa că speranța noastră este ca serialul să cheme oamenii să se întoarcă la Scriptură.”

Sursa: CBN News