În Riga, Letonia, o conferință intitulată Identitatea Umană şi Familială de Azi şi Dintotdeauna a adus creştinii împreună pentru a analiza cele mai controversate probleme sociale. Evenimentul a creat cadrul unor discuţii despre valoarea vieţii umane și despre influenţele politice, precum şi unui schimb de experienţe interculturale.
Aiga Rotberga, conducătoarea Christian Medical Association din Letonia, a evidențiat importanța rolului unui creștin în societate, precum și faptul că acesta trebuie să fie o „lumină în întuneric”.
Evenimentul a adus împreună vorbitori remarcabili, printre care doamna Päivi Räsänen, parlamentar finlandez actualmente implicat într-o dispută legală privind etica sexuală creştină. Räsänen a adus în discuție faptul că este foarte important să rămânem fermi în credință, chiar şi în mijlocul încercărilor, ceea ce i-a încurajat pe mulţi să se întoarcă la Hristos.
Participanţii și-au luat rămas-bun de la Räsänen şi soţul ei, doctorul în teologie Niilo Räsänen, cu aplauze răsunătoare, marcând aniversarea lor a 39 de ani de căsătorie. Zbignev Stankevich, Arhiepiscopul Bisericii Romano-Catolice din Riga, le-a transmis binecuvântări cuplului.
Rotberga, principalul organizator al conferinţei, și-a exprimat mulțumirea cu privire la rezultatele evenimentului, apreciind discursurile și discuţiile de tip panel, dar și oportunitatea de a stabili noi legături atât cu organizaţiile locale, cât şi cu cele internaţionale. De asemenea, a fost adusă în atenția publicului cartea Man, Woman, What Neuroscience Tells Us semnată de René Écochard, unul dintre participanții de la conferință.
Nenad Radeka, fondatorul Bisericii Novi Sad Nexus din Serbia, a evidențiat importanța sfințirii, condamnând practici precum avortul şi eutanasia, considerându-le atacuri directe asupra demnităţii umane. Alţi vorbitori au fost de aceeași părere, punând în lumină rolul central al familiei în formarea identităţii umane.
Conferinţa a adus împreună peste 200 de creștini din 15 ţări, inclusiv Suedia, Estonia, Germania, Ucraina și România.